CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=13&t=78829
Page 1 of 1

Author:  Adheera [ Thu Aug 02, 2018 8:13 am ]
Post subject:  code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

De nieuwere versies van CMSMS doen steeds meer dingen die ik niet wil
Waarom verandert de code als je het opslaat.
Hoe kun je dat uitschakelen.
Bij formulieren van Mailchimp enzo merkte ik dat al, maar ook een link op een div (1x opslaan gaat goed, 2e keer wordt alle code veranderd)

Help asjeblieft, ik wor hier gek van
{literal} = {literal} toch?

Zelfs een anker gooit ie er gewoon uit
WAT IS DIT?

Author:  Rolf [ Thu Aug 02, 2018 9:52 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Waar plaats je deze code dan? Toch niet in de WYSIWYG editor? De editor is er voor normale tekst en niet voor ander soortige code!!! Dit wordt er door TinyMCE inderdaad uitgefilterd (niet door cmsms)

Gebruik je een pagina, zet dan WYSIWYG blijvend uit in de opties tab.

Author:  Adheera [ Thu Aug 02, 2018 9:56 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Nee, in de broncode
Ik werk graag met html-code
En er zit geen TinyMCE op. Alleen MicroTiny

Author:  Rolf [ Thu Aug 02, 2018 10:44 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Als je in een pagina de wysiwyg editor uit zet, code plaatst en vervolgens de editor weer aan zet zal de editor de code er uit filteren! Dit is altijd al zo geweest.
MicroTiny == TinyMCE
Je kunt de module wel programmeren welke code geaccepteerd is en welke niet. maar m.i. is dat niet de oplossing. Deze plek is geen plek om code te plaatsen...

Je kunt beter een "Core::Generic template" (HTML blok) maken in de Design Manager, hier de code inzetten en deze opnemen in de pagina.

Of wat ik ook wel doe is een extra content block maken in het core pagina sjabloon, onder de reguliere content block, zoiets als:
\$1:
{content}
{content block='code' wysiwyg=false}

Of in CGBlog/News https://cmscanbesimple.org/blog/flexibl ... wyg-editor

Author:  Adheera [ Thu Aug 02, 2018 11:45 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Probleem is dat de klant dat niet zelf bij kan houden. Dat was zo handig met die html-blokken.
extra content block is een optie als ik een Mailchimp-formuliertje tegenkom.
Goed om te weten dat het in WYSIWYG zit
Volgens mij kon altijd allerlei code tussen literal zetten en die bleef staan zoals je 'm erin zette.

Ik ben bezig met een site met een designer (=pietje precies)
Op http://on-boarding.eu/contact#disclaimer komt er boven Disclaimer teveel ruimte. Dat gebeurt met elk link naar anker
Het anker zit in de H1 en die wordt dubbel zo hoog
Dacht ik de anker in een div of een p te zetten van 1px hoog.
In Dreamweaver werkt dat perfect, maar CMSMS gooit het anker eruit.

Author:  arnoud [ Thu Aug 02, 2018 2:44 pm ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Voor anker links hoef je het "anker id" niet persee op een a tag te zetten.

\$1:
<a id="section"></a>


Dit mag ook:

\$1:
<h1 id="section">Section header</h1>


Op het moment dat je naast content blokken ook nog een menu met "anker links" moet gaan opbouwen is het voor de eindgebruiker makkelijker om met subpagina's te werken.

\$1:
hoofdpagina
 - subpagina (section 01) [x] hide in menu
 - subpagina (section 02) [x] hide in menu


De cgsimple smarty module kan je hierbij helpen. Ook voor one-page websites heeft deze module handige tools, code voorbeeld:

https://gist.github.com/FrontEndStudio/ ... 3d320d8fc2

Author:  Adheera [ Thu Aug 02, 2018 9:36 pm ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Helaas, zonder a tag doet ie hetzelfde

Die Smarty gaat boven mijn petje

Ik heb jaren geleden 'n one-page gemaakt http://www.enni.nl/ met scrollTo.js
Ik mail de designer of ik dat kan proberen

Dank voor het meedenken, Rolf

Author:  arnoud [ Fri Aug 03, 2018 6:10 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Het principe is het zelfde, zoals je op de enni pagina gedaan hebt.. Of je nu een balk aan de bovenkant of aan de zijkant zet. Je bouwt met verschillende cmsms paginaƛ een menu op en plaatst de content (van verschillende pagina's) op 1 pagina, via het menu scroll je daar naar toe.

Makkelijker gaat het niet worden:

* verzamel alle subpagina's (main = pagealias)

\$1:
{$items=cgsimple::get_children('main') scope='global'}
{include file='cms_template:html'}


* html output van alle pagina's (cms_template:html)

\$1:
{foreach from=$items item='item' name='loop'}
  <a name="section{$smarty.foreach.loop.index}"></a>
  <h3><a href="#section{$smarty.foreach.loop.index}">{$item.menutext}</a></h3>
  {$_content=cgsimple::get_page_content($item.alias)}
  {eval var=$_content}
  {* <!-- / #section{$smarty.foreach.loop.index}  --> *}
{/foreach}   


* Voor het menu maak je nog een foreach loop

\$1:
{foreach from=$items item='item' name='loop'}

{if $smarty.foreach.loop.first}
<ul class="sidebar_menu">
{/if}

<li><a href="#section{$smarty.foreach.loop.index}">{$item.menutext}</a></li>

{if $smarty.foreach.loop.last}
</ul>
{/if}

{/foreach}

Author:  velden [ Fri Aug 03, 2018 8:27 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Problemen kun je het beste bij de bron aanpakken indien mogelijk en niet met work-arounds.

Je extra margin voor het target element (de H1 in dit geval) wordt veroorzaakt door CSS. Dat lijkt me eenvoudig op te lossen dus.

https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... SS/:target


style.css
\$1:
:target:before {
   content: "";
   display: block;
   height: /*268*/25px; /* fixed header height*/
   margin: -/*268*/25px 0 0; /* negative fixed header height */
}

Author:  Adheera [ Fri Aug 03, 2018 10:15 am ]
Post subject:  Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet

Ahaaa, dat krijg je als er van alles in frommelt en weer uit sloopt.
Helemaal goed
Dank je wel Velden en Rolf

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/