• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 8:13 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm
Posts: 137
De nieuwere versies van CMSMS doen steeds meer dingen die ik niet wil
Waarom verandert de code als je het opslaat.
Hoe kun je dat uitschakelen.
Bij formulieren van Mailchimp enzo merkte ik dat al, maar ook een link op een div (1x opslaan gaat goed, 2e keer wordt alle code veranderd)

Help asjeblieft, ik wor hier gek van
{literal} = {literal} toch?

Zelfs een anker gooit ie er gewoon uit
WAT IS DIT?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 9:52 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7689
Location: The Netherlands
Waar plaats je deze code dan? Toch niet in de WYSIWYG editor? De editor is er voor normale tekst en niet voor ander soortige code!!! Dit wordt er door TinyMCE inderdaad uitgefilterd (niet door cmsms)

Gebruik je een pagina, zet dan WYSIWYG blijvend uit in de opties tab.

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return!



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 9:56 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm
Posts: 137
Nee, in de broncode
Ik werk graag met html-code
En er zit geen TinyMCE op. Alleen MicroTiny


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 10:44 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7689
Location: The Netherlands
Als je in een pagina de wysiwyg editor uit zet, code plaatst en vervolgens de editor weer aan zet zal de editor de code er uit filteren! Dit is altijd al zo geweest.
MicroTiny == TinyMCE
Je kunt de module wel programmeren welke code geaccepteerd is en welke niet. maar m.i. is dat niet de oplossing. Deze plek is geen plek om code te plaatsen...

Je kunt beter een "Core::Generic template" (HTML blok) maken in de Design Manager, hier de code inzetten en deze opnemen in de pagina.

Of wat ik ook wel doe is een extra content block maken in het core pagina sjabloon, onder de reguliere content block, zoiets als:
Code:
{content}
{content block='code' wysiwyg=false}

Of in CGBlog/News https://cmscanbesimple.org/blog/flexibl ... wyg-editor

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return!



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 11:45 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm
Posts: 137
Probleem is dat de klant dat niet zelf bij kan houden. Dat was zo handig met die html-blokken.
extra content block is een optie als ik een Mailchimp-formuliertje tegenkom.
Goed om te weten dat het in WYSIWYG zit
Volgens mij kon altijd allerlei code tussen literal zetten en die bleef staan zoals je 'm erin zette.

Ik ben bezig met een site met een designer (=pietje precies)
Op http://on-boarding.eu/contact#disclaimer komt er boven Disclaimer teveel ruimte. Dat gebeurt met elk link naar anker
Het anker zit in de H1 en die wordt dubbel zo hoog
Dacht ik de anker in een div of een p te zetten van 1px hoog.
In Dreamweaver werkt dat perfect, maar CMSMS gooit het anker eruit.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 2:44 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Apr 19, 2009 9:33 am
Posts: 1376
Voor anker links hoef je het "anker id" niet persee op een a tag te zetten.

Code:
<a id="section"></a>


Dit mag ook:

Code:
<h1 id="section">Section header</h1>


Op het moment dat je naast content blokken ook nog een menu met "anker links" moet gaan opbouwen is het voor de eindgebruiker makkelijker om met subpagina's te werken.

Code:
hoofdpagina
 - subpagina (section 01) [x] hide in menu
 - subpagina (section 02) [x] hide in menu


De cgsimple smarty module kan je hierbij helpen. Ook voor one-page websites heeft deze module handige tools, code voorbeeld:

https://gist.github.com/FrontEndStudio/ ... 3d320d8fc2

_________________
The CMSMS Builder is a tool to help you develop and optimize CMS Made Simple >= 2.2.3 themes, it is made by a developer for developers.

I you like an automated file based work-flow this project might be for you. It is usable to kick-start a new CMSMS project or it can be applied to existing ones.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Thu Aug 02, 2018 9:36 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm
Posts: 137
Helaas, zonder a tag doet ie hetzelfde

Die Smarty gaat boven mijn petje

Ik heb jaren geleden 'n one-page gemaakt http://www.enni.nl/ met scrollTo.js
Ik mail de designer of ik dat kan proberen

Dank voor het meedenken, Rolf


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Fri Aug 03, 2018 6:10 am 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Apr 19, 2009 9:33 am
Posts: 1376
Het principe is het zelfde, zoals je op de enni pagina gedaan hebt.. Of je nu een balk aan de bovenkant of aan de zijkant zet. Je bouwt met verschillende cmsms paginaś een menu op en plaatst de content (van verschillende pagina's) op 1 pagina, via het menu scroll je daar naar toe.

Makkelijker gaat het niet worden:

* verzamel alle subpagina's (main = pagealias)

Code:
{$items=cgsimple::get_children('main') scope='global'}
{include file='cms_template:html'}


* html output van alle pagina's (cms_template:html)

Code:
{foreach from=$items item='item' name='loop'}
  <a name="section{$smarty.foreach.loop.index}"></a>
  <h3><a href="#section{$smarty.foreach.loop.index}">{$item.menutext}</a></h3>
  {$_content=cgsimple::get_page_content($item.alias)}
  {eval var=$_content}
  {* <!-- / #section{$smarty.foreach.loop.index}  --> *}
{/foreach}   


* Voor het menu maak je nog een foreach loop

Code:
{foreach from=$items item='item' name='loop'}

{if $smarty.foreach.loop.first}
<ul class="sidebar_menu">
{/if}

<li><a href="#section{$smarty.foreach.loop.index}">{$item.menutext}</a></li>

{if $smarty.foreach.loop.last}
</ul>
{/if}

{/foreach}

_________________
The CMSMS Builder is a tool to help you develop and optimize CMS Made Simple >= 2.2.3 themes, it is made by a developer for developers.

I you like an automated file based work-flow this project might be for you. It is usable to kick-start a new CMSMS project or it can be applied to existing ones.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Fri Aug 03, 2018 8:27 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member

Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Posts: 3105
Location: The Netherlands
Problemen kun je het beste bij de bron aanpakken indien mogelijk en niet met work-arounds.

Je extra margin voor het target element (de H1 in dit geval) wordt veroorzaakt door CSS. Dat lijkt me eenvoudig op te lossen dus.

https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... SS/:target


style.css
Code:
:target:before {
   content: "";
   display: block;
   height: /*268*/25px; /* fixed header height*/
   margin: -/*268*/25px 0 0; /* negative fixed header height */
}


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: code wordt veranderd bij opslaan - {literal} werkt niet
PostPosted: Fri Aug 03, 2018 10:15 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm
Posts: 137
Ahaaa, dat krijg je als er van alles in frommelt en weer uit sloopt.
Helemaal goed
Dank je wel Velden en Rolf


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Hosting Nation - Managed CMSMS Hosting