• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Wed Oct 11, 2006 6:43 pm 
Als je in je aangemaakte menu template een wijziging maakt, krijg je de eerste keer als je een menu item aan klikt deze fout:

string(144) "Smarty error: [in module_db_tpl:MenuManager;test_menu line 14]: syntax error: invalid attribute name: '=' (Smarty_Compiler.class.php, line 1536)" string(172) "Smarty error: [in module_db_tpl:MenuManager;test_menu line 14]: syntax error: invalid attribute name: '$node->prevdepth-$node->depth' (Smarty_Compiler.class.php, line 1536)"

Dit is als je alle menu-items eenmaal aangeklikt hebt weg, klopt dit? of is dit een fout in een instelling oid?

Alvast bedankt!

Het is verder dus geen bug, maar wel apart!

PS: Owja, nog iets CMSmadesimple is echt zwaar stoer!
Ik heb denk ik wel zo'n kleine 50 cms systemen gehad, maar geen één deed aan mijn wensen tot op heden!


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 12:24 am 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1198
Location: the Netherlands
Het lijkt erop dat er een (tweetal syntax) foutje(s) in de test_menu template is geslopen:
Smarty error: [in module_db_tpl:MenuManager;test_menu line 14]: syntax error: invalid attribute name: '='
Smarty error: [in module_db_tpl:MenuManager;test_menu line 14]: syntax error: invalid attribute name: '$node->prevdepth-$node->depth'

Test eens een nieuwe kopie van de originele template met een hele kleine aanpassing. Als de melding dan nog verschijnt vermeld dan  s.v.p. even welke CMSMS versie je gebruikt en van welke template je een kopie gemaakt hebt.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 10:45 am 
Ik heb het minimal menu nog een keer opnieuw gekopieerd en al die
    en
  • er uitgesloopd voor TabelRows, (vind ik veel mooier en beter werken)
    Maar nu werkt het inderdaad wel normaal!
    Ik had de vorige keer blijkbaar een foutje gemaakt!

    Bedankt! :)


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 11:14 am 


{elseif $node->parent == true && $node->depth == 1}


{elseif $node->type == 'sectionheader'}


{elseif $node->type == 'separator'}


{else}
target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext}

{/if}

{/foreach}

{repeat string="" times=$node->depth-1}

{/if}

Nog een vraagje waar ik al lang mee zit.
Ik laat het even in hetzelfde topic staan aangezien het over hetzelfde menu gaat.

Hoe kan je dus sub_levels (dus pagina's onder een andere pagina) een andere class mee geven?

Mijn menu ziet er nu zo uit:

{* CSS classes used in this template:
.currentpage - The active/current page
.bullet_sectionheader - To style section header
hr.separator - To style the ruler for the separator *}
{if $count > 0}

{foreach from=$nodelist item=node}
{if $node->depth > $node->prevdepth}
{repeat string="" times=$node->depth-$node->prevdepth}
{elseif $node->depth < $node->prevdepth}
{repeat string="" times=$node->prevdepth-$node->depth}

{elseif $node->index > 0}
{/if}

{if $node->current == true}
target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext}
target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext}
{$node->menutext}

Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Thu Oct 12, 2006 7:13 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1198
Location: the Netherlands
yoohan wrote:
Ik heb het minimal menu nog een keer opnieuw gekopieerd en al die
    en
  • er uitgesloopd voor TabelRows, (vind ik veel mooier en beter werken)

Euh... tabellen zijn dood (behalve dan voor presentatie van tabulaire data), leve CSS!  ;D

Zie bijvoorbeeld:
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/about-why.htm
http://www.alistapart.com/articles/journey/
http://home.parse.nl/~michiel/semantiek.html

Gebruik voor de aparte class voor sub-levels dit if statement:
Code:
{if $node->haschildren == true}code{/if}

, dus:
Code:
{* CSS classes used in this template:
.currentpage - The active/current page
.bullet_sectionheader - To style section header
hr.separator - To style the ruler for the separator *}
{if $count > 0}
<table class="menu">
{foreach from=$nodelist item=node}
{if $node->depth > $node->prevdepth}
{repeat string="" times=$node->depth-$node->prevdepth}
{elseif $node->depth < $node->prevdepth}
{repeat string="" times=$node->prevdepth-$node->depth}

{elseif $node->index > 0}
{/if}

{if $node->current == true}
<tr><td class="hlb1{if $node->depth > 1} menuchild{/if}"><a href="{$node->url}" class="currentpage
{if $node->haschildren == true} menuchild{/if}"{if $node->target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext} </a></td></tr>

{elseif $node->parent == true && $node->depth == 1}
<tr><td class="activeparent"> <a href="{$node->url}" class="activeparent"{if $node->target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext} </a></td></tr>

{elseif $node->type == 'sectionheader'}
<tr><td class="sectionheader">{$node->menutext}</td></tr>

{elseif $node->type == 'separator'}
<tr><td style="list-style-type: none;"> <hr class="separator" /></td></tr>

{else}
<tr><td  class="hlb1{if $node->depth > 1} menuchild{/if}"><a href="{$node->url}"{if $node->target ne ""} target="{$node->target}"{/if}> {$node->menutext} </a>
</td></tr>

{/if}

{/foreach}

{repeat string="" times=$node->depth-1}
</table>
{/if}


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Fri Oct 13, 2006 9:43 am 

enz.

Ik ben wel goed bekend met CSS maar menu's maak ik er vrijwel nooit in.

Maar als ik het goed begrijp maak jij je hele layout in CSS (dus geen tabellen opmaak meer?)

Helemaal geweldig!

Het werkt perfect!

Dee wrote:
Euh... tabellen zijn dood (behalve dan voor presentatie van tabulaire data), leve CSS!



Kan je mij misschien een voorbeeld geven van een menu dan?
Ik sta natuurlijk altijd voor nieuwe dingen open, maar ik werk al zó lang met
menu-item
Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Moet Smarty iets genereren?
PostPosted: Sat Oct 14, 2006 4:02 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1198
Location: the Netherlands
yoohan wrote:
Kan je mij misschien een voorbeeld geven van een menu dan?

De "Navigation: CSSMenu - Horizontal" en "Navigation: CSSMenu - Vertical" stylesheets van het standaard CMSMS CSS menu (MenuManager template cssmenu.tpl) zijn goede voorbeelden.
Anders genoeg voorbeelden op Listamatic 1 en 2 (vooral de laatste, want dat zijn nested lists).


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting