OPGELOST - Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Nederlandse ondersteuning voor CMS Made Simple

Moderators: velden, Rolf

Post Reply
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

OPGELOST - Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Ik weet niet hoe ik het onderwerp moet beschrijven.
Ik heb er SEOTools2 op staan.
Op http://www.praktijkbewust-zijn.nl/ krijg ik deze foutmelding
"metadescription",'label'=>"META Description",'oneline'=>"true"),$_smarty_tpl); ?>/*/%%SmartyNocache:70963546551dbcf1ae400f0-47537002%%*/'>

Weet dat het iets te maken heeft met het veld op de pagina waar je de decription kunt invullen.

{capture assign=metadescription}{content block="metadescription" label="META Description" oneline="true"}{/capture}

Als ik de pagina ververs verdwijnt het.

***********************
Opgelost http://dev.cmsmadesimple.org/bug/view/9482

Toch gek, dezelfde situatie op andere websites geeft geen error.

In de templates moet de code zijn

{content block='metadescription' label='Omschrijving' oneline='true'
assign='metadescription'}
Last edited by Adheera on Thu Aug 22, 2013 7:16 am, edited 2 times in total.
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7768
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Rolf »

Systeem informatie?
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Welke systeeminformatie wil je?
User avatar
velden
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 3322
Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Location: The Netherlands

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by velden »

Adheera wrote:Welke systeeminformatie wil je?
http://docs.cmsmadesimple.org/troublesh ... nformation
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Aha, weer wat geleerd


----------------------------------------------

Cms Version: 1.11.7

Installed Modules:

CMSMailer: 5.2.1
CMSPrinting: 1.0.4
FileManager: 1.4.3
MenuManager: 1.8.5
FileBackup: 0.5
ModuleManager: 1.5.5
News: 2.12.12
Search: 1.7.8
ThemeManager: 1.1.8
SEOTools2: 1.2.1
TinyMCE: 2.9.12
FormBuilder: 0.7.3
Captcha: 0.4.6


Config Information:

php_memory_limit:
process_whole_template:
max_upload_size: 128000000
url_rewriting: mod_rewrite
page_extension: .html
query_var: page
image_manipulation_prog: GD
auto_alias_content: true
locale:
default_encoding: utf-8
admin_encoding: utf-8
set_names: true


Php Information:

phpversion: 5.3.3-7+squeeze15
md5_function: On (True)
gd_version: 2
tempnam_function: On (True)
magic_quotes_runtime: Off (False)
E_STRICT: 0
E_DEPRECATED: 0
memory_limit: 128M
max_execution_time: 30
output_buffering: 4096
safe_mode: Off (False)
file_uploads: On (True)
post_max_size: 128M
upload_max_filesize: 128M
session_save_path: /var/lib/php5 (1733)
session_use_cookies: On (True)
xml_function: On (True)
xmlreader_class: On (True)


Server Information:

Server Api: apache2handler
Server Db Type: MySQL (mysqli)
Server Db Version: 5.1.66
Server Db Grants: Could not find a suitable "GRANT ALL" permission. This may mean you could have problems installing or removing modules. Or even adding and deleting items, including pages


----------------------------------------------
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7768
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Rolf »

Heb je al eens de buffer geleegd (Clear Cache) ?
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Ja, van m'n browsers en van System Maintenance --> Clear cache
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Gek hoor!
Bij FF staat keurig de omschrijving
Bij IE staat in de bron
<meta name='description' content='/*%%SmartyNocache:61562426651f68181106961-11557049%%*/<?php CMS_Content_Block::smarty_internal_fetch_contentblock(array('block'=>"metadescription",'label'=>"META Description",'oneline'=>"true"),$_smarty_tpl); ?>/*/%%SmartyNocache:61562426651f68181106961-11557049%%*/'>
Na verversen geen beschrijving meer

Bij Chrome, Opera en Safari staat helemaal geen beschrijving
<meta name='description' content=''>
User avatar
velden
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 3322
Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Location: The Netherlands

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by velden »

Nou bij was het vanmiddag toch ook prijs in FF en nu nog steeds (eerste bezoek):

Code: Select all

<meta name='description' content='/*%%SmartyNocache:61562426651f68181106961-11557049%%*/<?php CMS_Content_Block::smarty_internal_fetch_contentblock(array('block'=>"metadescription",'label'=>"META Description",'oneline'=>"true"),$_smarty_tpl); ?>/*/%%SmartyNocache:61562426651f68181106961-11557049%%*/'>
Bij een refresh is de content leeg:

Code: Select all

<meta name='description' content=''>
Ik zou denken aan verkeerd gebruik van quotes ergens, maar blijf het wel wat vreemd vinden wat ik zie.
Jos
Support Guru
Support Guru
Posts: 4016
Joined: Wed Sep 05, 2007 8:03 pm
Location: The Netherlands

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Jos »

Ik heb zo ook geen oplossing voor dit probleem, maar wilde wel even aanvullen dat je dit:

Code: Select all

{capture assign=metadescription}{content block="metadescription" label="META Description" oneline="true"}{/capture}
ook kunt schrijven als dit:

Code: Select all

{content block="metadescription" label="META Description" oneline="true" assign='metadescription'}
Je hebt dus geen capture nodig. Scheelt weer een paar microseconden
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Ben je dan niet al je zoekwoorden kwijt... moet je die dan opnieuw invoeren?
User avatar
velden
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 3322
Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Location: The Netherlands

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by velden »

Denk dat je beter een bug report kunt indienen of een Engelstalig topic openen.

Als ik het zo bekijk lijkt het me een fout in de code van de module. Heb echter niet heel veel verstand van het programmeren van modules.
Adheera
Forum Members
Forum Members
Posts: 172
Joined: Sat Dec 10, 2011 12:19 pm

Re: Foutmelding bovenaan de pagina, SEOTools?

Post by Adheera »

Ik kon er ook niks over vinden.
Heb de module met FTP opnieuw geupload.

Heb nog een website gevonden met hetzelfde probleem
https://www.steggles.com.au/were-stegglers-for-quality

Een andere website had het ook, maar dat lijkt daar opgelost te zijn.
Heb de webmaster gemaild... wie weet.

Dank voor het meedenken.

Ik laat de topic nog even open staan, misschien lukt het om het op te lossen
Post Reply

Return to “Dutch - Nederlands”