• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Mon Jun 19, 2017 6:07 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
Ik zou {$page_title} vanuit CBlog in Formbuilder willen gebruiken. In CGBlog heb ik staan:
Code:
{$page_title = $entry->title|cms_escape:htmlall scope=global}

Als ik in Formbuilder -> Advanced smarty logic de variabelenaam invul, dan gebeurt er niks in het formulier.

Op welke manier kan ik een variabele doorgeven?

Dank alvast :)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Mon Jun 19, 2017 7:10 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7223
Location: The Netherlands
Vanmiddag uitgezocht, volgens nieuwe CMSMS 2.2 specificaties moet je de variabele opbouw volgens dit principe doen:
https://www.cmscanbesimple.org/blog/bas ... e-template

Ik moet de begeleidende verklaring nog aanpassen.
Eerst de content blokken en daarna indien nodig de waarden overschrijven.

In formbuilder kun je het gemakkelijkst variabelen direct opnemen in het e-mail sjabloon en niet via de velden doen...

grt. Rolf

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return! [ Click here ]



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Mon Jun 19, 2017 7:27 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
Telepathie....
Ik ga het lezen. Thnks.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 8:46 am 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
In de template 'buddy011-blog' de variabele blogtitle geadresseerd:
Code:
{if empty($blogtitle)}{$blogtitle = "{title}" scope=global}{/if}

Vervolgens in de template 'blogDetail' waarmee het artikel wordt getoond:
Code:
{assign var='blogtitle' value=$entry->title}


Controleer ik in deze template wat de waarde is van {$blogtitle} dan zie ik daar de titel van het bewuste artikel staan. So far so good. Als ik dan in het formulier dat wordt verstuurd zet: {$blogtitle} dan wordt daar 'Detail pagina logboek' geplaatst, de pagina die wordt gebruikt voor het weergeven van de artikelen. Blijkbaar wordt de waarde van de variabele overschreven. Enig idee hoe dit kan?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 10:30 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7223
Location: The Netherlands
Quote:
Vervolgens in de template 'blogDetail' waarmee het artikel wordt getoond:
Code:
{assign var='blogtitle' value=$entry->title}


Hier moet ook:
Code:
{assign var='blogtitle' value=$entry->title scope=global}


Maar zorg dat in de template kop eerst de contentblokken staan en dan pas de andere logica, zoals te zien op mijn blog.

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return! [ Click here ]



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 11:30 am 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
De template 'blogDetail' is de CGBlog template. Dit was wellicht niet duidelijk.

In de 'buddy011-blog' heb ik de contentblokken eerst gezet en daar het toewijzen van variabelen. Eveneens 'scope=global' toegevoegd. Misschien wat veel code, maar hier het bovenste deel van deze buddy011-blog-template:
Code:
{strip}
{process_pagedata}
    <!-- Main -->
    {content assign='capturedcontent'}
    {content block='main_second_column' label='Sidebar (right)' assign='mainsecondcolumn' wysiwyg='true'}
    {content block='main_title' label='Main page title' assign='maintitle' wysiwyg="false" oneline="true"}
    {content block='display_breadcrumbs' label="Display Breadcrumbs" oneline="true" size="1" assign="display_breadcrumbs" wysiwyg='false'}
    {content block='search_page' label='Search results page' assign='search_page' wysiwyg="false" oneline="true"}

    <!-- Header -->
    {content block='display_header_image' label='Display header image' tab='Header' assign='display_header_image' oneline="true" size="1" wysiwyg='false'}
    {content_image block='header_img' label="Header Image (first upload to Images folder)" tab='Header' assign='headerimg' dir="images" urlonly="true"}
    {content block='headerimg_text' label='Header Image Text' assign='headerimgtext' wysiwyg="false" oneline="true" tab='Header'}
   
    <!-- Social network -->
    {content block='display_social' label='Display Social Icons' tab='Social Network' assign='display_social' oneline="true" size="1" wysiwyg='false'}
    {content block='facebook' label='Facebook link here' tab='Social Network' assign='facebook' oneline="true" wysiwyg='false'}
    {content block='twitter' label='Twitter link here' tab='Social Network' assign='twitter' oneline="true" wysiwyg='false'}
    {content block='google' label='Google+ link here' tab='Social Network' assign='google' oneline="true" wysiwyg='false'}
    {content block='pinterest' label='Pinterest link here' tab='Social Network' assign='pinterest' oneline="true" wysiwyg='false'}
    {content block='feed' label='Live feed link here' tab='Social Network' assign='feed' oneline="true" wysiwyg='false'}
{share_data scope=parent vars='capturedcontent,mainsecondcolumn,maintitle,display_breadcrumbs,search_page,display_header_image,headerimg,headerimgtext,display_social,facebook,twitter,google,pinterest,feed,prev_page,next_page' scope=global}
{* copy from Responsive template added *}
    {$lang = 'nl' scope=global}
    {$theme_color = '#61363C' scope=global}
    {$theme_color_light = '#E5D6CC' scope=global}
    {$theme_url = "{uploads_url}/_template" scope=global}
    {$site_name = "{sitename}" scope=global}
    {if empty($canonical)}{$canonical = $content_obj->GetURL()|lower scope=global}{/if}
    {if empty($description)}{$description = "{description}" scope=global}{/if}
    {if empty($description)}{$description = $content|strip_tags|strip|truncate:150|default:'' scope=global}{/if}
    {if empty($last_modified)}{$last_modified = "{modified_date format='%e-%m-%Y'}" scope=global}{/if}
    {if empty($page_image)}{$page_image = "{$theme_url}/Main_Image_Uisge-Beatha.jpg" scope=global}{/if}
    {if empty($page_title)}{$page_title = "{title}" scope=global}{/if}
    {if empty($blogtitle)}{$blogtitle = "{title}" scope=global}{/if}
{* end copy *}
{/strip}
<!DOCTYPE html>
<__html lang="nl">
  <head>
    {strip}


In Formbuilder is de inhoud van de variabele {$blogtitle} leeg.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 11:44 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7223
Location: The Netherlands
Het is duidelijk dat het om een blog template ging!!

In het getoonde Core::Page sjabloon zie ik een paar dingen. Je gebruikt hier twee methodes door elkaar, die van het gekochte template en die van mij...

In het bovenste deel van TemplateBuddy gebruik je {content assign='capturedcontent'}. In de code er onder wordt $content gebruikt, dit zal dan $capturedcontent moeten zijn!

In mijn opbouw gebruik ik standaard {$page_title} als gemeenschappelijk naam voor de titel van de pagina. Dat zie je ook in de code weerkomen die jij gebruikt.
Wat ik daarvoor koppel aan deze variabele is onafhankelijk van de naam. Dat is mijn visie hierop! Soms zie je bijv. $twitter_title, $facebook_title, $blog_title en $page_title terug komen. Dit zijn verschillende variabelen die allemaal dezelfde waarde hebben! Vandaar mijn keuze geef het dan ook 1 naam $page_title!!

Maar in de module template zul je dus ook scope=global moeten toevoegen, in mijn geval dus
Code:
{$page_title = $entry->title|cms_escape:htmlall scope=global}

In jouw template geval
Code:
{$blogtitle = $entry->title|cms_escape:htmlall scope=global}

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return! [ Click here ]



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 11:45 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7223
Location: The Netherlands
Quote:
In Formbuilder is de inhoud van de variabele {$blogtitle} leeg.
Deze variabele heeft gewoon in de pagina wel een waarde?

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return! [ Click here ]



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 12:09 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
Rolf wrote:
Quote:
In Formbuilder is de inhoud van de variabele {$blogtitle} leeg.
Deze variabele heeft gewoon in de pagina wel een waarde?
In de pagina van het artikel heeft deze een waarde. Ter test in Formbuilder {$blogtitle} en {$page_title} gezet.
https://www.test.uisge-beatha.eu/2014/05/Oplossingen-zoeken.html

Ik volg je visie om alleen {$page_title} te gebruiken. Dit ook zojuist aangepast. In de blog template wijs ik aan $blogtitle nog wel een waarde toe, maar die gaat er straks uit.

Capturedcontent aangepast.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 12:59 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Posts: 7223
Location: The Netherlands
Op het moment dat je nu in het mail sjabloon {$page_title} plaatst en het formulier verzendt, krijg je dan niet de waarde te zien?

_________________
Image

Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work? Great!! Consider buying me a cup of coffee in return! [ Click here ]



Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Hoe een variabele tussen twee modules doorgeven?
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 1:06 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Posts: 1630
Location: The Netherlands
bij verzenden krijg ik het niet te zien cq. het wordt niet in de mail-template weergegeven. Ik krijg het wel onderaan het formulier te zien. Lijkt er m.i. op dat de variabele binnen Formbuilder 'verdwijnt'.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
HostPapa CMS Made Simple hosting