• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 2:13 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Tue Jan 22, 2008 9:36 am
Posts: 35
Czy podpowie ktoś jak mogę w module CGCalendar 1.5.6 wywołać jakąś akcję w przypadku gdy brak aktualnych i nachodzących zdarzeń? Strona z problemem: http://www.club111.pl (sekcja: Najbliższa impreza)
Poniżej szczegóły:

Wywołanie w szablonie strony wygląda tak:
\$1:
{cms_module module="CGCalendar" display="upcominglist" limit="1" category="Imprezy"}

Wiem że w szablonie kalendarza (Szablon nadchodzących zdarzeń) jest warunek:
\$1:
{if isset($pastitems) && $pastitems == 1}
<h1>{$lang.past_events}</h1>
{else}
<h1>{$lang.upcoming_events}</h1>
{/if}

ale działa on dla zdarzeń przeszłych. Czy jest taki odpowiednik "gdy Lista nadchodzących eventów == 0" ??

Ewentualnie, proszę o info jak w szablonie strony sprawdzić czy jakiś moduł jest wywołany. Jednym słowem jeśli moduł kalendarza się nie wywoła (brak zdarzeń) to wrzucę odpowiednie info.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Sun Jan 16, 2011 1:59 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Jan 15, 2011 3:00 am
Posts: 29
Location: Poland
Kiedyś robiłem coś podobnego dla pojedynczych artykułów w module News. W szablonie strony lub (w moim przypadku w zawartości strony) wstawiałem np.:
\$1:
{news articleid="2" action="detail" assign='test'}
{if ($test !="")}{news action="detail" articleid="2"}
{else}
Kategoria Test jest pusta.
{/if}

W tym przypadku się to sprawdza, bo przy braku artykułu wynik wywołania modułu news z powyższymi parametrami jest pusty. Nie wiem jak się ma sprawa z CGCalendar, bo w tej chwili nie mam tego jak przetestować.
Sprawdź sam. Może chociaż Cię to jakoś naprowadzi na rozwiązanie.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Sun Jan 16, 2011 11:13 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Tue Jan 22, 2008 9:36 am
Posts: 35
podziekowal ;)

testowalem i rozwiązanie faktycznie super sprawdza sie dla pojedynczych zdarzeń.
niestety w moim przypadku muszę to jakoś "usprawnić".
Wielkie dzięki za naprowadzenie mnie na dobry tok myslenia O0


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 2:40 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Jan 15, 2011 3:00 am
Posts: 29
Location: Poland
Udało Ci się coś wykombinować? Jeżeli tak, to daj proszę info co i jak zrobiłeś. Może się to komuś przyda. :)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 4:25 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Tue Jan 22, 2008 9:36 am
Posts: 35
niestety nie :-\

na chwilę obecną po prostu dodaję do ostatniego zdarzenia długi czas ważności i wisi sobie dopóki nie opublikuję następnego - minusem rzecz jasna jest to, że na stronie zawsze wisi jakieś zdarzenie, co nie każdemu odpowiada


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CGCalendar / Kalendarz - brak zdażeń - jak ??
PostPosted: Sat Jan 29, 2011 1:21 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sat Jan 15, 2011 3:00 am
Posts: 29
Location: Poland
No cóż, czasem trzeba znaleźć jakieś obejście jak ma się szybko coś do zrobienia i brak jest czasu na zgłębienie dokumentacji :)
Swoją drogą, to teraz patrzę jaki kod wyżej napisałem i chociaż działa, to jednak powinien wyglądać raczej tak:

\$1:
{news articleid="2" action="detail" assign='test'}
{if !empty($test)}{$test}
{else}
Kategoria Test jest pusta.
{/if}


O0


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting