• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Include plików PHP do cms made simple
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 2:10 pm 
Witam mam pytanko, wie może ktoś jak można dodać do szablonu strony zewnętrzny plik .php? napisałem sobie ankiete razem z wynikami i są to dwa pliki php teraz tylko nie wiem jak je za includować do szablonu strony.

Pozdrawiam


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Include plików PHP do cms made simple
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 5:04 pm 
pomier \pomier:
Witam mam pytanko, wie może ktoś jak można dodać do szablonu strony zewnętrzny plik .php? napisałem sobie ankiete razem z wynikami i są to dwa pliki php teraz tylko nie wiem jak je za includować do szablonu strony.

Mam coś takiego ale nie wiem jak to dodać co strony głównej
http://www.spligowo.edu.pl/ankieta/test_poll.php

Pozdrawiam


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Include plików PHP do cms made simple
PostPosted: Tue Jan 11, 2011 12:52 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Oct 28, 2007 1:15 pm
Posts: 100
Location: Poland, Warsaw
Można to zrobić na parę sposobów:
- dodać własny znacznik użytkownika ( można tam pisać czystym php ) [polecam ten sposób]
- stworzyć własny moduł - poszukaj w dziale development. Jest tam kilka module-creatorów
- wstawić po proste IFRAME :)
- ajaxem (najprościej przez jquery), i każdy formularz też wysyłać ajaxem

Więcej info tutaj: http://wiki.cmsmadesimple.org/index.php/Developers_FAQ

Pozdrawiam


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Include plików PHP do cms made simple
PostPosted: Sat Jan 15, 2011 9:43 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Mar 05, 2010 2:34 pm
Posts: 20
Robię include pewnego pliku PHP, w którym chcę wykonać zapytanie do bazy danych. Aby nie tworzyć nowego połączenia, można skorzystać z już utworzonego przez "CMSa"? Patrząc na różne moduły, można użyć $db->Execute(); lecz pojawia się błąd? W którym obiekcie CMSMS 'trzyma' połączenie?

Nietety OOP nie jest moją mocną stroną. Proszę więc o wyrozumiałość.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Include plików PHP do cms made simple
PostPosted: Sat Jan 15, 2011 3:14 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Sat Jan 15, 2011 3:09 pm
Posts: 3
waldemar_r \waldemar_r:
Robię include pewnego pliku PHP, w którym chcę wykonać zapytanie do bazy danych. Aby nie tworzyć nowego połączenia, można skorzystać z już utworzonego przez "CMSa"? Patrząc na różne moduły, można użyć $db->Execute(); lecz pojawia się błąd? W którym obiekcie CMSMS 'trzyma' połączenie?

Nietety OOP nie jest moją mocną stroną. Proszę więc o wyrozumiałość.


\$1:
$db = &$gCms->db;


ps. Korpirkor to ja

Pozdrawiam


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting