• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 9:48 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu May 08, 2008 7:05 pm
Posts: 6
Witam, poszukuje informacji czy jest to wykonalne przy pomocy naszego kreatora:
http://jokerpl.home.pl/form.php

kod znalazłem tutaj http://www.kurshtml.boo.pl/html/pole_wyboru,formularze.html


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Mon Sep 27, 2010 7:49 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Thu Mar 18, 2010 6:21 am
Posts: 17
naturalnie że się da

każdy element na formie posiada możliwość dodania javascript'u itp, elementy posiadają ID po których możesz dostać się do poszczególnych bloków formularza

zmieniasz tylko display i już

najlepiej dodać sobie skrypt JS z funkcją do tej zmiany/akcji i potem wpisać tylko jego nazwę (mniej kodu)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Mon Sep 27, 2010 8:47 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue May 04, 2010 5:04 pm
Posts: 249
http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 745.0.html

Tutaj masz przykład [EN] jak można tworzyć ukryte pola w formularzach (bez JavaScript). Poza tym, jak napisał Kenumir jest masa skryptów w js, które można wykorzystać do tego celu. Gorzej jak zechcesz połączyć FB z innymi modułami, ale to na razie inna bajka. Trzeba się trochę napracować.

Marek A.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 6:12 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu May 08, 2008 7:05 pm
Posts: 6
\$1:


Wszystko fajnie, ale mam problem, który jest opisany w ostatnim poście tego wątku.
Nie chce mi dać wstawić kodu jako tekst statyczny, automat dodaje kilka razy
i koniec zabawy

Last edited by jokerpl on Tue Sep 28, 2010 6:37 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Wed Sep 29, 2010 9:32 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue May 04, 2010 5:04 pm
Posts: 249
Moja propozycja - zrób export do xml, spróbuje to załadować do siebie i rzucę okiem na kod.
Marek A.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Wed Jan 19, 2011 11:32 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu May 08, 2008 7:05 pm
Posts: 6
Wracam do tematu..
umieszczam plik xml http://jokerpl.home.pl/test.xml

Tak jak pisałem wczesniej wstawiam Static text ale jakiś automat bardzo ładnie wszystko poprawia i zamyka znaczniki DIV, albo je usuwa..


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: FormBuilder - dynamiczne formularze
PostPosted: Mon Jan 31, 2011 8:22 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu May 08, 2008 7:05 pm
Posts: 6
Po małych przeróbkach kodu jestem w stanie uruchomić działanie skryptu ale FormBuilder jest uparty i poprawia kod po swojemu.
http://jokerpl.home.pl/aa.php


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
A2 Hosting