• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kilka szablonów z wspólnymi częściami
PostPosted: Thu Aug 05, 2010 1:30 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu Aug 05, 2010 10:12 am
Posts: 8
Witam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.
Mam taki problem - na stronie stosuję kilka szablonów, które mają części wspólne, chciałabym to, co wspólne załączać jakoś, żeby nie klepać cały czas tego samego, czyli coś w rodzaju include... Czy ten cms posiada taką możliwość? Jeśli tak to jaką?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Kilka szablonów z wspólnymi częściami
PostPosted: Fri Aug 06, 2010 12:16 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2008 11:52 am
Posts: 41
Ja na swoich stronach wykorzystuję globalne bloki html, ale do stron na których chcę mieć tą samą treść, albo w złożonych tabelach, co by mi się łatwiej  aktualizowało treść. Nie używałem tej funkcji w szablonach, ale powinna moim zdaniem zadziałać. Spróbuj.

Wejdź do bloku Treść => Globalne bloki HTM => Wprowadź kod => Nazwij blok a później wprowadź go do szablonu poprzez: {global_content name='demo'}. Oczywiście demo to twoja nazwa bloku. Przetestuj to rozwiązanie. Jeżeli ci się uda, to napisz.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Kilka szablonów z wspólnymi częściami
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 9:18 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu Aug 05, 2010 10:12 am
Posts: 8
Marek \Marek:
Ja na swoich stronach wykorzystuję globalne bloki html, ale do stron na których chcę mieć tą samą treść, albo w złożonych tabelach, co by mi się łatwiej  aktualizowało treść. Nie używałem tej funkcji w szablonach, ale powinna moim zdaniem zadziałać. Spróbuj.

Wejdź do bloku Treść => Globalne bloki HTM => Wprowadź kod => Nazwij blok a później wprowadź go do szablonu poprzez: {global_content name='demo'}. Oczywiście demo to twoja nazwa bloku. Przetestuj to rozwiązanie. Jeżeli ci się uda, to napisz.


Tak zrobiłam i działa


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Hosting Nation - Managed CMSMS Hosting