• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: [SOLVED]CTLModuleMaker - problem po dodaniu zdjęcia
PostPosted: Thu Jul 29, 2010 12:33 pm 
Witam,

Stworzyłem sobie katalog produktów (ma służyć jako portfolio) przy pomocy CTLModuleMaker.
Wszystko lux - moge dodawac kategorie, wpisy itd.
Sytuacja się zmienia gdy dodam zdjęcie do wpisu - po wciśnięciu przycisku ZAWIERĆ zostają same zakładki modułu, a cała reszta znika :/ - tak to wygląda:

$1

ma ktoś pomysł w czym tkwi problem ??

ps. Zauważyłem że dzieje się tak (tylko i wyłącznie) po naciśnięciu ZATWIERDŹ. Gdy wybieram ZASTOSUJ wszystko jest ok - teoretycznie mogło by tak zostać, ale wystarczy ze któregoś razu się zapomnę i kaplica :/


Last edited by nms007 on Sun Aug 01, 2010 8:13 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CTLModuleMaker - problem po dodaniu zdjęcia
PostPosted: Thu Jul 29, 2010 8:41 pm 
zauważyłem buga javascriptowego w konsoli błędów:

document.getElementById(tabs[j].id + "_c") is null

moze to pomoże w zdaignozowaniu problemu (ja niestety nie ogarniam zbytnio JS'a :/):

\$1:
function _add_show_handlers(navbar) {
    var tabs = navbar.getElementsByTagName('div');
    for (var i = 0; i < tabs.length; i += 1) {
   tabs[i].onmousedown = function() {
       for (var j = 0; j < tabs.length; j += 1) {
      tabs[j].className = '';
>>>>>>>>>>>>>>>  document.getElementById(tabs[j].id + "_c").style.display = 'none';
       }
       this.className = 'active';
       document.getElementById(this.id + "_c").style.display = 'block';
       return true;
   };
    }
    var activefound=0;
    for (var i = 0; i < tabs.length; i += 1) {
       if (tabs[i].className=='active') activefound=i;
    }
    tabs[activefound].onmousedown();
}


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CTLModuleMaker - problem po dodaniu zdjęcia
PostPosted: Sun Aug 01, 2010 8:12 pm 
PROBLEM ROZWIĄZANY!!  :D

otóż, podczas tworzenia własnego modułu, w sekcji gdzie wybieramy pola, które mają być wyświetlone (name, active, isdefault, reorder itd.) NIE WOLNO dodawać pola w którym przechowywane są zdjęcia!

ps. mam nadzieję że mój przypadek będzie pomocny dla kogokolwiek z podobnym problemem ;)


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Hosting Nation - Managed CMSMS Hosting