• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 7:33 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Aug 07, 2009 9:24 am
Posts: 14
Hallo zusammen,

ich habe meine Webseite von CMSMS Version 1.9.4.3 auf Version 1.10.3 upgraded und natürlich auch die Module auf den aktuellen Stand gebracht.

Nun habe ich jedoch mit dem Modul Album in der Version 1.10-beta2 ein Problem in der Art, das Java-Script nit im Quelltext eingebunden wird.
In der neuen Album-Version gibt es zu jedem Album-Template ein Metadata, dort steht das einzufügende JS drin und auf der Bewseite, die das Album anzeigen soll, wird in den Optionen beim metadata {Album action='metadata'} eingefügt. Beides ist vorhanden bzw. habe ich eingefügt.

Testweise habe ich ein CMSMS mit dem Modul Album in den oben genannten Versionen komplett neu installiert und dort funktioniert alles wie gewünscht - das JS ist im HTML-Quellcode vorhanden.

Wo könnte mein Problem liegen, dass auf meiner normalen Seite http://www.mv-worblingen.de das JS nicht im HTML-Quellcode eingesetzt wird?

Danke ???


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 7:39 pm 
Offline
Support Guru
Support Guru
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 8:03 pm
Posts: 3999
Location: The Netherlands
Hast du die {metadata} tag im Seiten Template? (zwischen <head> und </head>)

_________________


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 7:43 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Posts: 12633
Location: Arizona
It looks like you got the stylesheet for Album to show up, you might need to add {Album action='metadata'} to the metadata of the page to get the JS to work...

_________________
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 7:59 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Aug 07, 2009 9:24 am
Posts: 14
Jos wrote:
Hast du die {metadata} tag im Seiten Template? (zwischen <head> und </head>)

Ja, im Seiten-Template habe ich {metadata} drin:
Code:
{process_pagedata}
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<__html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="de" lang="de">
{* Change lang="en" to the language of your site *}

<head>
<title>{sitename} - {title}</title>
{* The sitename is changed in Site Admin/Global settings. {title} is the name of each page *}

{metadata}
{* Don't remove this! Metadata is entered in Site Admin/Global settings. *}

{if false !== $smarty.server.HTTP_USER_AGENT|lower|strpos:'iphone'}
    <meta name=”viewport” content=”width=320; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; user-scalable=0;”/>

    {cms_stylesheet}
    {stylesheet name='iPhonee' media='screen'}
{else}
   {cms_stylesheet}
   {* This is how all the stylesheets attached to this template are linked to *}
{/if}


Dr.CSS wrote:
It looks like you got the stylesheet for Album to show up, you might need to add {Album action='metadata'} to the metadata of the page to get the JS to work...

I had added {Album action='metadata'} to the metadata of the page, but it did not work.


Attachments:
Screenshot Optionen.jpg
Screenshot Optionen.jpg [ 188.74 KiB | Viewed 5956 times ]
Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 8:16 pm 
Offline
Support Guru
Support Guru
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 8:03 pm
Posts: 3999
Location: The Netherlands
Probier mal ob {Album action='metadata'} im Inhalt Feld ein Output ins html Quelltext einfügt?

_________________


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 8:31 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Posts: 12633
Location: Arizona
Can you check the metadata box in the Albums template to see if it has any script calls in it?...

Should have...

<__script__ type="text/javascript" src="modules/Album/templates/db/js/jquery162.js"></__script>
<__script__ type="text/javascript" src="modules/Album/templates/db/jQlightbox/jQlightbox.js"></__script>
<__script__ type="text/javascript">
$(function() {
$('#jQligallery a').lightBox();
});
</__script>
<link rel="stylesheet" href="modules/Album/templates/db/jQlightbox/jQlightbox.css" type="text/css" media="screen" />

_________________
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 8:36 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Aug 07, 2009 9:24 am
Posts: 14
Also ich habe nun {Album action='metadata'} auf der Seite http://www.mv-worblingen.de/index.php?page=galerie-eigene-veranstaltungen im eigentlichen Inhalt eingefügt und kann nirgends erkennen, dass der folgende Inhalt eingefügt worden wäre:
Code:
<__script__ type="text/javascript" src="modules/Album/templates/db/js/jquery162.js"></__script>
<__script__ type="text/javascript" src="modules/Album/templates/db/jQlightbox/jQlightbox.js"></__script>
    <__script__ type="text/javascript">
    $(function() {
        $('#jQligallery a').lightBox();
    });
    </__script>
<link rel="stylesheet" href="modules/Album/templates/db/jQlightbox/jQlightbox.css" type="text/css" media="screen" />


@Dr.CSS:
Yes, the Script above is in the metadata box in the Albums template.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 8:39 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Posts: 12633
Location: Arizona
Sorry, but at this point I would have to log in to see what could be the problem...

_________________
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 9:11 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Aug 07, 2009 9:24 am
Posts: 14
Dr.CSS wrote:
Sorry, but at this point I would have to log in to see what could be the problem...


I have send you a pm - thanks.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Java-Script wir nicht in HTML-Quellcode eingefügt
PostPosted: Sat Jul 28, 2012 9:41 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Posts: 12633
Location: Arizona
Looks like your site is going to require you to put the actual script calls in the pages metadata box and not the action= call...

_________________
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting