CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

Announcing CMS Made Simple 1.6
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=1&t=34889
Page 3 of 3

Author:  kierweb [ Thu Jun 25, 2009 1:42 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

sep \sep:
Thought I would just make the point - don't let the feedback regarding the teething problems put you off trying out this upgrade - this version is absolutely fantastic - the guys have done great, great work with this. The first thing I noticed was how fast the new version is! And I mean really tangibly faster...

I've only done a test install so far, but love it to bits already. The new templates are luscious, the extra features are really useful - and I have had none of the problems mentioned in the preceding posts. All in all...  :) :) :) This is seriously becoming the CMS of choice amongst all CMS's, and we're not even at version 2 yet  ;)


I love CMS Made Simple, and Im loving this upgrade, just its a bit broken on my installation at the moment. !

Author:  kierweb [ Thu Jun 25, 2009 1:47 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

This is what debug is telling me when I have the page (with the missing content box):

Debug: (3.4E-5) - (616604)
loading smartyDebug: (0.002932) - (892796)
loading adodbDebug: (0.003972) - (978428)
loading page functionsDebug: (0.00593) - (1155824)
loading content functionsDebug: (0.007705) - (1356148)
loading pageinfo functionsDebug: (0.008133) - (1389784)
loading translation functionsDebug: (0.008422) - (1408344)
loading events functionsDebug: (0.009304) - (1492528)
loading php4 entity decode functionsDebug: (0.010544) - (1696488)
done loading filesDebug: (0.018453) - (2379384)


(mysqli): SET NAMES 'utf8'

Error (0):

Debug: (0.018885) - (2396908)


(mysqli): SELECT sitepref_name, sitepref_value from cms_siteprefs

Error (0):

Debug: (0.021161) - (2487592)


(mysqli): SELECT * FROM cms_userplugins

Error (0):

Debug: (0.029372) - (3089940)


(mysqli): SELECT * FROM cms_modules WHERE active = 1 ORDER by module_name

Error (0):

Debug display of 'End of include':(0.048453) - (5488164)
Debug: (0.048523) - (5446268)
Session found.  Moving on...Debug: (0.048556) - (5446268)
Session found.  Moving on...Debug: (0.051936) - (5796384)
Session found.  Moving on...Debug: (0.052336) - (5800152)


(mysqli): SELECT preference, value FROM cms_userprefs WHERE user_id = '1'

Error (0):

Debug display of 'Load Content Operations':(0.062364) - (6590316)
Debug display of 'End Load Content Operations':(0.067269) - (7129980)
Debug: (0.067328) - (7131188)
Session found.  Moving on...Debug: (0.06851) - (7209292)


(mysqli): SELECT ug.user_id FROM cms_user_groups ug
                     WHERE ug.user_id = '1' AND ug.group_id = 1

Error (0):

Debug: (0.068766) - (7210284)


(mysqli): SELECT * FROM cms_content WHERE content_id = '15'

Error (0):

Debug: (0.070075) - (7345376)
Session found.  Moving on...Debug: (0.070631) - (7432580)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07067) - (7432832)
Session found.  Moving on...Debug: (0.071679) - (7538012)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07204) - (7543220)


(mysqli): SELECT DISTINCT permission_name FROM cms_user_groups ug INNER JOIN cms_group_perms gp ON gp.group_id = ug.group_id INNER JOIN cms_permissions p ON p.permission_id = gp.permission_id INNER JOIN cms_groups gr ON gr.group_id = ug.group_id WHERE ug.user_id = '1' AND gr.active = 1

Error (0):

Debug: (0.073077) - (7606716)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07362) - (7623768)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07411) - (7639984)
Session found.  Moving on...Debug: (0.074675) - (7662580)
Session found.  Moving on...Debug: (0.075087) - (7671472)
Session found.  Moving on...Debug: (0.075599) - (7685244)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07735) - (7794476)
Session found.  Moving on...Debug: (0.0777) - (7799432)
Session found.  Moving on...Debug: (0.07929) - (7890196)


(mysqli): SELECT htmlblob_id FROM cms_additional_htmlblob_users WHERE user_id = '1'

Error (0):

Debug: (0.079476) - (7892264)


(mysqli): SELECT group_id FROM cms_user_groups WHERE user_id = '1'

Error (0):

Debug: (0.079619) - (7892960)


(mysqli): SELECT htmlblob_id FROM cms_additional_htmlblob_users WHERE user_id IN (-1)

Error (0):

Debug: (0.079789) - (7893540)


(mysqli): SELECT content_id FROM cms_content WHERE owner_id = '1'

Error (0):

Debug: (0.079914) - (7894028)


(mysqli): SELECT user_id,content_id FROM cms_additional_users

Error (0):

Debug: (0.083813) - (7972876)


(mysqli): SELECT version from cms_version

Error (0):

Debug: (0.084795) - (8004388)


(mysqli): SELECT bookmark_id, user_id, title, url FROM cms_admin_bookmarks WHERE user_id = '1' ORDER BY title

Error (0):

Debug: (0.089559) - (8188260)
Session found.  Moving on...Debug: (0.094756) - (8304500)
get all content...Debug: (0.09506) - (8305644)


(mysqli): SELECT * FROM cms_content ORDER BY hierarchy

Error (0):

Debug: (0.095448) - (8324816)
Session found.  Moving on...Debug: (0.095746) - (8315964)


(mysqli): SELECT template_id, template_name, template_content, stylesheet, encoding, active, default_template, modified_date FROM cms_templates WHERE template_id = '23'

Error (0):

Debug: (0.096609) - (8317704)


(mysqli): SELECT template_id, template_name, template_content, stylesheet, encoding, active, default_template, modified_date FROM cms_templates ORDER BY template_name

Error (0):

Debug: (0.096864) - (8318388)
load properties calledDebug: (0.097231) - (8318152)


(mysqli): SELECT * FROM cms_content_props WHERE content_id = '15'

Error (0):

Debug: (0.097798) - (8321080)
Session found.  Moving on...Debug: (0.097992) - (8321624)


(mysqli): SELECT user_id, username, password, first_name, last_name, email, active, admin_access FROM cms_users ORDER BY username

Error (0):

Debug: (0.09809) - (8321868)
Session found.  Moving on...Debug: (0.099515) - (8351944)


(mysqli): SELECT user_id, username, password, first_name, last_name, email, active, admin_access FROM cms_users ORDER BY username

Error (0):

Debug: (0.099708) - (8352784)


(mysqli): SELECT group_id, group_name, active FROM cms_groups ORDER BY group_id

Error (0):

Debug: (0.099901) - (8355728)


(mysqli): SELECT user_id FROM cms_additional_users WHERE content_id = '15'

Error (0):

Debug: (0.100007) - (8356716)
Session found.  Moving on...Debug: (0.100289) - (8357076)


(mysqli): SELECT username, password, active, first_name, last_name, admin_access, email FROM cms_users WHERE user_id = '1'

Error (0):

Author:  Jeff [ Thu Jun 25, 2009 3:48 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Did you reset the tinyMCE setting? do a search on the forum, I have seen several threads about this problem and where to solve it.

Author:  kierweb [ Thu Jun 25, 2009 7:53 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

This is not a TinyMCE error (read all my replies).... This is a display error on the content boxes .... and is probrably related to my php version.

Author:  alby [ Thu Jun 25, 2009 8:01 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Have you look in html "source" if there are some infos and if you have textarea but not display
Look in server error logs also

Alby

Author:  kierweb [ Thu Jun 25, 2009 8:50 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

alby \alby:
Have you look in html "source" if there are some infos and if you have textarea but not display
Look in server error logs also

Alby


Good idea ... just had a look and no reference at all, to the content box in the source.

Author:  Nullig [ Fri Jun 26, 2009 12:00 am ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Did you remove the {content} block from your template?

Nullig

Author:  kierweb [ Fri Jun 26, 2009 7:58 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Oooooooops ... you are right! The site I am doing is a jquery slider site so all the content is within gcb's, rather than pages cause I need the content to appear within one page.

I didn't even think about that ! Thanks Nullig - now I'll start upgrading my other sites :p

Darren

Author:  reneh [ Fri Jun 26, 2009 8:19 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Good catch Nullig!

Author:  Aureli [ Sat Jun 27, 2009 12:24 am ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Hi,

I have this little problem and not too sure if it is the software or it is me...

I have upgraded from 1.5.4 to 1.6 and all perfect, the site works well, the admin area is doing everything fine, upgraded some modules no problem...

...but I can't see any of the editing icons to edit the content.  it only shows a grey area.
I also updated my local version of the site (on Xampp) and the same happens. 
I have been testing it in IE 7 and 8 and Firefox on Windows machines and all give me the same problem.

I've tried to change the Global Settings to Frontend: wysiwyg and also changing the templates jsut in case but no change, still can't see the editing icons.

All the rest seems to be working fine as usual.

Any ideas?

A.

Attachments:
noicons.jpg
noicons.jpg [ 27.83 KiB | Viewed 4691 times ]

Author:  Ziggywigged [ Sat Jun 27, 2009 1:06 am ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Aureli \Aureli:
I have this little problem and not too sure if it is the software or it is me...

I've tried to change the Global Settings to Frontend: wysiwyg and also changing the templates jsut in case but no change, still can't see the editing icons.


It's you.  ;D
Did you uninstall and then reinstall TinyMCE wysiwyg as noted in the upgrade notes?

Author:  Aureli [ Sat Jun 27, 2009 11:06 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Thanks Ziggywygged,

I uninstalled and reinstalled the TinyMCE module and it worked.

All it says in the upgrade is to check the Module Management page to make sure there are no modules of a need of an upgrade or for incompatibility but there was no indication of anything going wrong so I assumed all was correct.

But anyway I should have tried since it only makes sense!

Thanks again and all the best.

A.

Author:  RonnyK [ Sun Jun 28, 2009 5:25 am ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

Aureli,

the upgrade notes do state this. When the upgrade is started, the release-notes are showing when the upgrade process starts. In that text under point 7, is stated that an upgrade might not work for Tiny, and that uninstall/install might be needed for Tiny.

See attached image of the notes.

Ronny

Attachments:
rk-0185.png
rk-0185.png [ 29.99 KiB | Viewed 4791 times ]

Author:  Aureli [ Sun Jun 28, 2009 5:38 pm ]
Post subject:  Re: Announcing CMS Made Simple 1.6

...and I thought I had read all the notes...

sorry about that and thanks for the help!

A.

Page 3 of 3 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/