• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: product configurator
PostPosted: Tue Feb 19, 2013 7:01 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Hi,

I'm looking for a module that would help me produce functionality like a product configurator. Basically it is the same idea as a car configurator. You have a base product and depending on the selections you make, you see differences on the product and the new price.

Is there any kind of module that can help creating this?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Tue Feb 19, 2013 9:20 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Mon Feb 11, 2013 3:05 pm
Posts: 18
Location: <?='Latvia'?>
I think you can re Shop Made Simple.
There seems to have the ability to add new values.

http://dev.cmsmadesimple.org/projects/sms


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Wed Feb 20, 2013 4:11 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Hi,

I don't see how you would do this with the shop made simple extension.

I can now at different products, but that's it. What I have is actually 1 product that can be tuned.

For example the customer could choose a color, then the product has to be shown in the specific color. Afterwards, he chooses the size, than the size of the product has to be shown. And so on.

Al this has to be done on time. just as you can configure a car on the website of the brand.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 8:17 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Hi,

I'm looking in the Cataloger module to perform this functionality. I'm wondering if the feature list templates can help me. Does anyone knows how I can implement this? Because I can't find any documentation about it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 9:59 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
hmm, ok that doesn't do it...

I've also found decision tree. This is more what I want. Only problem, when having a large tree, it takes to long to execute...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 4:33 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Posts: 12315
Location: Arizona
Have you tried the Products Module..?

_________________
Extensions » Modules/Tags click the name of the module/tag or Help to the right to get its parameters.
Right click and view source is a great way to see what you have to work with.
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 5:11 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7136
Location: Fernie British Columbia, Canada
There's also the DecisionTree and DecisionMaker modules that are designed to do something similar

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Thu Feb 21, 2013 10:58 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Dr. CSS

I tried the product module. I installed it successfully, but I couldn't open the configuration page. The only thing I got was a blank page.

Calguy,

Yes I'm currently looking at DecisionTree, it looks great, especially because of the possibility to upload xml. I'm looking deeper in to it, but can't find many documentation about it. Probably there will need to be some extra tweaking, but more about that later.

Both of you, many thanks for your time. I will keep this topic a live with some of my attempts and the final solution. I'm already some time busy with CMSMS, but maybe this challenge will be the first to start actually developing some code.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Fri Feb 22, 2013 10:26 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Calguy,

I also looked at the decisionmaker module. This module could even help me more I think.

But, even the examples doesn't work with me. I guess there are some parameters missing, but I don't know which.

my page

On that page, I just got your example tested, 2 questions and a result page. But nothing came out.

Because I couldn't find the 'Form Handling Function' part I used the content part for this.

* edit *

Ok found the 'form handling function' it was on the option tab, didn't see it before... But the problem stays, I can't get the page working.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 11:16 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Hi,

Ok, the problem persists. Yesterday I joined the IRC channel and they helped me. It looked like php safemode was turned on and open_basedir was not correctly set. But I checked both things with my host and it turns out php safemode is off when using php 5.3 and the open basedir is correctly set. My home and the general tmp folder.

Still, it has something to do with storing my session. Because the problem stated when loading the decision list content is that permission is denied when executing lib/classes/class.module_meta.php line 80.

The code on this line:

Code:
 file_put_contents($this->_cache_fn,serialize($this->_data));


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 1:26 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
I was thinking, well maybe I just have to reinstall the whole solution but now directly with php5.3 enabled.

And hey, I can't install it. Something with my session and a not writable directory. Question remains, what to do about it. Is this a problem with my host? Because they keep repeating that everything is fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 1:51 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
hmm, probably something definitly wrong. But now the installation works fine.

Except, the module is still not working.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: product configurator
PostPosted: Fri Mar 01, 2013 9:31 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Apr 13, 2011 12:30 pm
Posts: 24
Hi,

Calguy, any known issues with the decision maker module?

It doesn't work, host says that ./tmp is writable and on another host I got the same problem. Maybe there is something wrong with sessions, I don't know but it just would not work...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting