• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Fri Nov 23, 2012 4:18 pm 
Offline
New Member

Joined: Fri Nov 23, 2012 4:06 pm
Posts: 1
Hi,
i just installed a fresh cmsms without any problems. But there is just the unformatted text and a pic on the site. The backend is fine.
I attached a screenshot.

I looked for the css-files:ok.

What could be my mistake?


Attachments:
File comment: screenshot fresh install
cmsms.png
cmsms.png [ 81.52 KiB | Viewed 773 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Thu Dec 27, 2012 10:10 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Oct 22, 2007 6:10 pm
Posts: 18
same here, fresh install - no front end styling. did you resolve this?

Images missing here and copying the URL reveals they are https: instead!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Thu Dec 27, 2012 11:24 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2008 4:01 am
Posts: 54
kissack CMSMS uses the 'secure' flag in each content page to determine whether to use the root_url or the ssl_url from the config.php to build URLS that are provided to the navigation.

Check your config.php

Regarding unformatted text and pic
1. Go to menumanager and turn off cache (not cacheable) feature
2. Clear site cache (Site Maintainence section)
3. Contact your webhost to see if mod_security is interferring or preventing css files from being generated by smarty. It was a issue for me and my webhost support team ended up whitelisting the rule in mod_security.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Fri Dec 28, 2012 12:09 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Oct 22, 2007 6:10 pm
Posts: 18
TheLastLegion, thanks "Check your config.php" - looks ok, a bit minimal compared to older versions.

"menumanager and turn off cache" - was off
"Clear site cache" - tried
"mod_security" - will have a look for this. I am running locally (on a rasberry pi) so can make changes to my hearts content.

The symptoms (no CSS) do remind of when I have moved my live sites (v.1.9.4) locally and then had to tweek the config settings for root and url_root. but this is just a clean install of 1.11.4, so expected it to work out of the box (I am looking to upgrade live site to later version in due course)

Allan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Fri Dec 28, 2012 2:29 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Dec 21, 2008 4:01 am
Posts: 54
Allan something tells me this is more of a hosting environment issue than the fresh install, because it actually does work fresh out of the box and no https should be default.Check configuration or try search on this site for disabling ssl.

I do know that Smarty generates the css files, in my case mod_security blocked smarty from running.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Sun Dec 30, 2012 5:13 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Oct 22, 2007 6:10 pm
Posts: 18
uninstalled nginx, installed apache2 - all ok now

Allan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Wed Jan 02, 2013 9:08 am 
Offline
New Member

Joined: Tue Apr 12, 2011 8:19 am
Posts: 5
I am having exactly the same problem and I am using nginx too but do not want to install apache. Is there a working setup for nginx or should I switch to some other CMS that I can use with nginx?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fresh Installation, just Text & pics
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 2:16 am 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7037
Location: Fernie British Columbia, Canada
www.cmsmadesimple.org had a good run with nginx, for a couple of years.

We only changed back to apache2 a couple of months ago when we migrated our websites to a new server.

pretty urls do work, and everything else... but it takes research and experimentation.
All of our instructions are for apache, so you will have to do your googling and adopt the apache rules into suitable nginx rules.

And nginx doesn't support a .htaccess file (IIRC). so you have to be able to directly effect the nginx site configration.

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: mockingbird


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting