• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: [SOLVED] Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Sun Nov 11, 2012 1:49 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Nov 25, 2006 3:39 pm
Posts: 263
Location: Copenhagen, Denmark
I have a fresh install of CMS Version 1.11.2.1 in a sub directory with mod_rewite enabled.
Every page url is working fine except News url's which gives me an 404 error.

The htaccess file is cmsms default with RewriteBase set to /foldername.

I also have another cmsms installation in the base directory, where all page url's including from News module working just fine.

What am i missing?


Last edited by webform on Fri Nov 16, 2012 10:50 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Sun Nov 11, 2012 9:47 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 06, 2011 8:15 pm
Posts: 719
Location: Deventer, Netherlands
Maybe this?
--------------------------------
Troubleshooting - news module - error 404
Error message

Opening a news detail- or categorypage ends up in a error 404 - page doesn't exist.
Solution

When using the detailpage parameter in the news tag, it could be the set detailpage is switched inactive in the listcontent. Or perhaps renamed or removed.

Related categories: - m
-----------------------------------------

_________________
Beter een goede buur...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Mon Nov 12, 2012 7:18 am 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Nov 25, 2006 3:39 pm
Posts: 263
Location: Copenhagen, Denmark
No, it can be it. Everything works fine if i disable mod_rewrite.

It seems it some sort of problem with Pretty URLs and News module when the site is placed in a sub directory (www.domain.com/subdirectory).

I have copy of the site in the root, and here everything is working.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 2:24 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Thu Mar 01, 2007 9:44 am
Posts: 245
Location: Belgique
Aaah ! Great, thank you :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Wed Nov 14, 2012 3:26 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7110
Location: Fernie British Columbia, Canada
make sure you do not have a physical directory in the install named 'news'.

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 1:30 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Nov 25, 2006 3:39 pm
Posts: 263
Location: Copenhagen, Denmark
I'm puzzled! On my test server the Pretty URLs an News module works just fine, but on the live server i get an 404 error when i click on the detail link ???

I'm missing something here, but what?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 1:54 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member

Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Posts: 1601
What about the apache error log? Does it tell you where the rules direct you to?

Might be a starting point.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Thu Nov 15, 2012 1:57 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Mon Jan 29, 2007 4:47 pm
Posts: 1080
A search on the forum revealed that there were some more posts related... did you read: http://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=7&t=63578&p=288470?

On that thread:
Dr.CSS wrote:
At some point there was a new route thing in the News modules so most likely yours didn't take so clicking Update routes fixed it...

hth!

_________________
"There are 10 types of people in this world, those who understand binary... and those who don't."
* by the way: English is NOT my native language (sorry for any mistakes...).


CMSMS Docs | Before Asking For Help!
My developer Page on the Forge | Yet another blog about CMSMS



Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Fri Nov 16, 2012 10:49 am 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Nov 25, 2006 3:39 pm
Posts: 263
Location: Copenhagen, Denmark
"Update routes" seems to fix the problem - Thank you ;D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Fri Nov 30, 2012 2:50 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Thu Mar 01, 2007 9:44 am
Posts: 245
Location: Belgique
I found the problem :
Updating routes (admin) empty "cms_routes" if mod_rewrite is on.
Then, if you clear cache, you got an error 404 for news and pages with alternate URL.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] Pretty URLs and News module gives 404 error
PostPosted: Fri Nov 30, 2012 4:10 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Thu Mar 01, 2007 9:44 am
Posts: 245
Location: Belgique
Fixed in svn 8523.
Bug fixed one hour after being deposited : Calguy, you are the best :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Arvixe - A CMSMS Partner