• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:07 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member

Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Posts: 1668
Some info and tips:

http://www.stormforce.biz/?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=55&cntnt01origid=62&cntnt01returnid=66
seems to work, so you news module works at least a little.

Tip: rename your 'news' directory on you file system.
OR does it contain a .htaccess file? Please post the contents of that one here. I can't see in you the .htaccess you already posted how it should translate the news-url. I would expect a special rewrite rule for the news somewhere.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:12 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7149
Location: Fernie British Columbia, Canada
yeah if you have a physical directory called 'news' on the filesystem that will take preference over all mod_rewrite rules.

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:21 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
I have solved it! In the process of attempting to browse cached wiki pages etc to find out the correct config for a .htaccess file in the news/ folder, I was struggling to find an answer. So, I decided to move the folder and see what happened - now, as long as my news items don't have a URL specified, they work absolutely fine.

Hannah, our Marketing Co-Ordinator, is now busying herself removing the URL from all the old articles I managed to recover ;D

Thanks very much for all your help!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:22 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
velden wrote:
Tip: rename your 'news' directory on you file system.
OR does it contain a .htaccess file? Please post the contents of that one here. I can't see in you the .htaccess you already posted how it should translate the news-url. I would expect a special rewrite rule for the news somewhere.


I was posting as you did this - all sorted, and your info was definitely correct.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:25 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
calguy1000 wrote:
yeah if you have a physical directory called 'news' on the filesystem that will take preference over all mod_rewrite rules.


Likewise, I was posting as you did this. I'm not sure why the news/ directory had been put in with a special .htaccess file (the benefits of taking over a site from someone else!), but a little rm -rf has sorted that!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Tue Jan 22, 2013 11:27 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Jan 07, 2013 9:47 pm
Posts: 10
I'm new to CMSMS and running 1.11.4 with the News module 2.12.10

I'm also getting a 404 error when I have a news summary and then click on the "more" link.

Since this post is [solved] how did you eventually fix it?

I also notice that when a summary is not used and just the detail is shown, that paragraph formatting is not being rendered even though it's put in the content page. It that normal?

Thanks for any help.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 1:52 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
Hi ozzlejohn,

I had a folder in my site root called 'news' which contained a custom .htaccess file (which I think was designed to make the news articles work with pretty urls). Deleting that folder fixed the problem.

Questions:
1. Do you have pretty URLs enabled?
2. What does your .htaccess file in your site root look like?
3. Have you checked the expiration date on the news articles?
4. Have you specified a detailpage, and if so does it exist as a page?

Answers to those will help the troubleshooting.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Wed Jan 23, 2013 11:41 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Jan 07, 2013 9:47 pm
Posts: 10
Hi Jimbo

My News folder didn't contain a .htaccess file.
I found a file called .htaccess under the domain > public html > doc
Opening .htaccess showed the following:
_____________________
# To deny PHPs
<Files ~ "\.(php|php3|php4|php5|phtml|pl|cgi|txt|pdf)$">
order deny,allow
deny from all
</Files>
______________________

Although I've come across the "enable pretty urls" I can't for the life of me find it now .... but I'm practically 100% certain that I didn't activate that option.

I haven't used an expiration date on the articles (still building up the website)

When I installed 1.11.4 there were some help pages installed with the simplex templates and stylesheets. One of these pages was named "News" and was originally "active." I copied that page and called it "Buzz" and using the "Options" tab in the News module specified Buzz as the page to show the detail.

When I ask for a preview when I'm in the news item, it shows the news detail in the Buzz page, but when I look at the website, the detail is shown in the "News" page. I've just realised that I got the 404 errors yesterday after I deactivated the "News" page and wanted to see the news detail on the Buzz page. Now I've reactived the "News" page and moved it into my website navigation and assigned it the same template and stylesheet as the rest of the site.

When I click on the "News" page, I see the original text:
_____________________
"Most web sites have a section for the latest news. In CMS Made Simple the best way to accomplish that is by using the News module.
To display a list of news items you insert the tag {news number='5' category='General'}. On this page the tag is inserted in the template. But it can also be inserted on a page. You can see the News module in use in the sidebar to the left.
There are a number of parameters that can be used in conjunction with this tag. To read about how a module is used, navigate to Extensions » Modules in the Admin Panel and click on "Help" for the module you want to read about.
______________________

However when I now click on the "More" link on the News summary, the News page content is substitued with the respective News article detail.

It seems that the News module will only show detail in page with the alias of "News" - at least in my installation!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Thu Jan 24, 2013 9:09 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
Two things to check.

Firstly, if you go to Content > News > Options, at the bottom, you should have a default detail page. Make sure that is set to 'Buzz'.

Secondly, where you call the news module, you should have something like:
Code:
{news number='4' detailpage='Buzz'}


If both of those are correct, and you have a page with the Alias of Buzz, that should work. If it doesn't, you could also try changing the detailpage= in the module call to the page id number.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Thu Jan 24, 2013 9:52 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Jan 07, 2013 9:47 pm
Posts: 10
Hi Jimbo.

I've found what the problem was. In the template, the news module was being called with {news summarytemplate='Summary_Simplex' number='2' detailpage='news' detailtemplate='Simplex_Detail'}. No matter what detail page alias I put in the "options", the template was apparently overriding it.

When I deleted the "detailpage='news'" from the template, the default page under the tab "options" works to show the news detail in any of the website pages. :)

Thanks very much for your input! If you come to Belgium, I'll buy you a beer. We have hundreds of different types and all good.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 7:44 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Feb 25, 2011 3:58 pm
Posts: 125
OzzleJohn,

Glad you got it sorted! I'm slightly suspicious of these European lagers pretending to be beers, but if I come to Belgium I'll take you up on it!

If you're ever in Southampton, I'll get you a proper beer (ale)!

Jimbo


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [SOLVED] News 'more' link returns a 404 error
PostPosted: Sun Jan 27, 2013 8:57 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Jan 07, 2013 9:47 pm
Posts: 10
I'm talking about the "Trappist" or "Abbey" beers (7-12°), none of that low alcohol stuff ;-) Thanks heaps for your help Jimbo.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting