• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Thu May 10, 2012 7:53 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Mar 16, 2011 9:13 am
Posts: 198
zdravim

aku hodnotu mam zapisat do $config['locale'] pri viacjazycnom webe? (napr ked ma web aj cesku aj slovensku mutaciu)

a este mam jednu otazku:
aky encoding nastavujete databaze pre cmsms?
robim to dobre ked pre anglicky web davam utf8_general_ci, pre slovensky utf8_slovak_ci atd?
ale aky encoding nastavit pri viacjazycnom webe?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Sat May 12, 2012 7:48 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 440
Location: Bratislava
Ahoj,

tuto hodnotu nemusis vyplnat, prebera sa z defaultneho nastavenia server.

Inac to znamena nastavenie setlocale: http://php.net/manual/en/function.setlocale.php

Pri viaczajycnom webe musis setlocale nastavit pri kazdom jazyku zvlast

Pre slovensky jazyk by malo stacit: sk_SK.utf-8 (pri MleCMS musis momentalne zadat celu retazec: LC_ALL, 'sk_SK.utf-8')

utf8_general_ci je pre databazu, ide o defaultne kodovanie tabuliek kodovanie a to mozes mat pre vsetky jazyky rovnake.

Keby nieco, pytaj sa.

_________________
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Sat May 12, 2012 8:52 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Mar 16, 2011 9:13 am
Posts: 198
takze ak som to dobre pochopil pri jednojazycnom webe v config.php netreba vyplnat $config['locale'] ale aj môžem

a pri viacjazycnom webe ked pouzijem modul MleCMS treba nastavit setlocale pri kazdom jazyku zvlast, kde a ako sa to ale nastavuje? pretoze tu nic take spomenute nie je http://cmsmadesimple.sk/modules/MleCMS/ ... guide.html

vdaka


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Sun May 13, 2012 5:26 am 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 440
Location: Bratislava
Pri MleCMS pri editovani jazyka.

Ten navod je zo starsej verzie, kde tato informacia nie je.

_________________
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Sun May 13, 2012 9:04 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Mar 16, 2011 9:13 am
Posts: 198
ok
takze este mam 2 dotazy:

1. pri jednojazycnom webe som vymazal $config['locale'] z config.php
a v Systémové informácie pri locale je prazdne (predtym vymazanim tam bola hodnota co bola zapisana v config.php), to nevadi ked to je prazdne? vravis ze hodnota sa prebera zo servera a ako zistim aka? ci mi to ma byt jedno?

2. pri viacjazycnom webe (pouzijem MLecms) $config['locale'] z config.php vymazem a hodnoti locale nastavim priamo v tom module ano?

vdaka


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Aku hodnotu $config['locale'] nastavit v config.php?
PostPosted: Sun May 13, 2012 9:33 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 440
Location: Bratislava
Ahoj,

tymto nastavenim nastavujes setlocale, co je standardne nastavenie pomocu php (zalezi od nastavenia servera, ake jazyky podporuje)

Defaultne sa nastavenia preberaju so servera, takze vo 98 pripadoch nic nemusis nastavovat, ak by sa ti stalo ze by ti pri napriklad datumoch vypisoval server anglicke mesiace, vtedy by si tuto volbu mal nastavit na slovenske lokaciu.

Pri MleCSM mas vzdy niekolko jazykov, takze localne nastavenia musi pri kazdom zvolit samostatne.

Viac si mozes pozriet v dokumentacii: http://php.net/manual/en/function.setlocale.php


Pri MleCMS budem sposob zapisovania lokalnych nastaveni menit (som autor modulu).

Kludne sa pytaj.

_________________
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting