• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 1:57 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7083
Location: Fernie British Columbia, Canada
As some people have already found, CMS Made Simple 1.3-beta1 is available here:

http://dev.cmsmadesimple.org/frs/download.php/2108/cmsmadesimple-1.3-beta1.tar.gz

and here:

http://dev.cmsmadesimple.org/frs/download.php/2109/cmsmadesimple-1.3-beta1.zip

Please test.

Here are the primary things that need testing:

1) Memory limits....
    Is 16mb still sufficient for the bare install.. We have had some reports that it is fine, and some reports that it isn't.

2) Page re-ordering, changing parents, etc.
    We've noticed that occasionally problems can arise where the page hierarchy gets a bit confused after moving
    pages about.  We need to isolate this issue, and find out exactly how to reproduce it.  Once we have concrete
    methods to reproduce the problem we can easily find the spot and add the one ort wo lines of code
    to fix it.

Enjoy, and please tell us how the testing goes.

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 2:22 pm 
I just did a upgrade. Only TinyMCE don't work really fine but I re-install this module and it works fine now.
No problems so far, I love the new layout ;) It's great!!

And I did a fresh install. No problems! It all works really fine.  :)


Top
  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 3:39 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Mon Oct 29, 2007 5:56 pm
Posts: 29
Location: Kawartha Lakes, Ontario, Canada
Testing has gone well for me, G-R-E-A-T stuff  ;D

Natively I have 64MB memory limit but may try changing and testing!!

I tried re-ordering the default sample pages and didn't observe any problems!!

I will post more when/if I observe anything strange.

_________________
"Catch a man a fish and he'll have fish for a day, teach a man to fish and he'll have fish for a lifetime"-Chinese Proverb


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 7:21 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Wed Oct 25, 2006 8:29 pm
Posts: 4975
Location: Raalte, the Netherlands
For those that upgraded to the new 1.3beta1.....

Some settings changed in TinyMCE, so you have to press the ¨reset all settings to default ¨ on Tiny´s plugins tab to get the new functions, and renamed old functions working again, f.e. internal linking. This is because preferences aren't touched on an upgrade.....

Ronny


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 7:58 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
For me it looks like 16 mb is now sufficient only for bare install. I installed Products (+ dependencies) and noticed, that Module manager module refused to show up (blank page). After uninstall everything went back to normal.

_________________
Others are others and me is me.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Fri May 30, 2008 10:07 pm 
I also miss this option. just like Dont in the other forum.

I missed one thing at TinyMCE, If you want to add a picture your not able to upload a new one.
You are only able to select a already uploaded one.


Top
  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sat May 31, 2008 12:24 am 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Fri Feb 02, 2007 4:31 pm
Posts: 2388
Location: Comox Valley, BC
I installed 2 test versions and have had no problems. One had 16M memory limit and, as was reported earlier, it works until you start to add modules.

I'm going to try an upgrade for another test site, to see how that goes.

There's a typo in the "Layout: Top menu + 2 columns" stylesheet...

Code:
 ndiv#content {
   margin: 1.5em auto 2em 0; /* some air above and under menu and content */
}


instead of...

Code:
div#content {
   margin: 1.5em auto 2em 0; /* some air above and under menu and content */
}


I don't think it was introduced with this version, but it could be cleaned up.

Nullig

_________________
Come play in the Sandbox at my CMS Made Simple demo site: http://www.cmsmsdemo.com.


Last edited by Nullig on Sat May 31, 2008 12:28 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sat May 31, 2008 7:33 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sat Mar 08, 2008 9:53 pm
Posts: 109
Location: Paloznak - Hungary
Hi,

I installed the beta1 and seemed to be OK. But after I changed the admin theme, nothing happened. I logged out and when I went to the log in window, the new theme appeared. Logged in and the theme was still the default (old one).

Linux, localhost, fresh install.
Everything works but the admin theme.
Any idea?

Thanks,

Peter

_________________
Számításaim szerint az én problémám nem is létezik...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sat May 31, 2008 8:36 am 
Offline
Support Guru
Support Guru
User avatar

Joined: Mon Jul 04, 2005 5:12 pm
Posts: 4812
Location: Ferrara, Italy
SchPeter wrote:
I installed the beta1 and seemed to be OK. But after I changed the admin theme, nothing happened. I logged out and when I went to the log in window, the new theme appeared. Logged in and the theme was still the default (old one).


Change theme in User preference also (if you change in Global Preference, only login page will be change)

Alby

_________________
CMSMS Support Team
Italian Admin and Moderator

Plugins: Geolocate hostip, Multiple random image, Image rotator (beta), Content Pagination
Modules: ForumMadeSimple (Howto), TranslationManager
Multilingual: MLE is not CMSMS


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sat May 31, 2008 6:28 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sat Mar 08, 2008 9:53 pm
Posts: 109
Location: Paloznak - Hungary
Stupid me!  :-X
Thank you!
Peter

_________________
Számításaim szerint az én problémám nem is létezik...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sat May 31, 2008 7:23 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Fri May 23, 2008 6:33 am
Posts: 65
Location: Sydney, Australia
I'm testing through a clean install of 1.3-beta1 with the default example content on WAMP (Win Vista):
Apache 2.2.6
PHP 5.2.5

No memory issues with 16MB but this is only the base install of cmsms.

My main feedback relates to changes made to TinyMCE

My major advice is to restore the FCKEditor Simple image browser/uploader plugin. Was this just an oversight that it was not included? I consider it a major usability enhancer for a CMS. It adds a lot of utility to the end user (site owner/editor). Users want this feature. Generally, my experience has been that users don't organise their workflow sufficiently to upload images and files before they go to create/edit a page. Thus, being able to upload via the editor is a major usability issue.

I notice that a "Custom dropdown menu" feature has been included which also includes some smarty tags by default. I went ahead and inserted the start expand/collapse-area and end expand/collapse-area tags around some content to test it out. When I viewed the page I received the error:

"Error: The expand/collapse plugin requires that both parameters (id,title) are used." unless you put those parameters into the smarty tag.

No problem I just went and added those parameters into the tags. My feedback, is that if these tags are included by default, you might get a lot of posts/support requests from new users not familiar with smarty tags.

I've just recently evaluated a whole heap of open source CMS. Previously I've used closed source and Joomla. CMSMS rocks. I'm yet to deploy it in a project as I have just been evaluating and learning at this stage. It is the best I have found for ease of use for the end user (the site owner/editor). Great work and many thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 1:33 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Feb 04, 2006 1:24 am
Posts: 322
Location: London, England
Have run two upgrades from 1.2.5 to 1.3, so far without any incident. Seems good and stable to me.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 2:03 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Sun Jun 01, 2008 2:00 pm
Posts: 25
Well, just made a clean 1.3 B1 install and when I go to the "pages" page it is empty and has no standard pages.

I have not had any issues with the stable releases of 1.2.x


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 2:15 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Mon Jun 25, 2007 5:36 pm
Posts: 1067
Location: Portugal
Quote:
I notice that a "Custom dropdown menu" feature has been included which also includes some smarty tags by default. I went ahead and inserted the start expand/collapse-area and end expand/collapse-area tags around some content to test it out. When I viewed the page I received the error:

"Error: The expand/collapse plugin requires that both parameters (id,title) are used." unless you put those parameters into the smarty tag.


thanks for this report

Best Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS Made Simple 1.3-beta1
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 2:59 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7083
Location: Fernie British Columbia, Canada
nmotion wrote:
Well, just made a clean 1.3 B1 install and when I go to the "pages" page it is empty and has no standard pages.

I have not had any issues with the stable releases of 1.2.x


What does your httpd error log say?

_________________
Follow me on twitter
--
if you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
----------------
Don't make me angry..... you won't like me when I'm angry....


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Arvixe - A CMSMS Partner